همشاگردی های مهربان

همشاگردی های مهربان

مجموعه ای از فعالیتهای علمی و عملی دانش آموزان پایه پنجم
همشاگردی های مهربان

همشاگردی های مهربان

مجموعه ای از فعالیتهای علمی و عملی دانش آموزان پایه پنجم

علوم (کپک)

به نقل از وبلاگ کلاس دوست داشتنی : 

(با تشکر از آقای واعظی) 

گاهی این طور به نظر می رسد که طبیعت همیشه با انسان درحال ستیز است ، به طوری که حتّی زندگی کردن را برای ما دشوار می سازد . اگر ما در جایی بنشینیم و هیچ کاری نکنیم از هر سو مورد تهدید و هجوم عوامل گوناگون قرار می گیریم  . یکی از همین عوامل که پیوسته در کمین ما نشسته است ، کپک می باشد .

اگر اشیای چرمی ، غذای پخته و یا مربّا را در جای خشک و سرد نگه نداریم ، کپک می زنند. 

        

حتماً شما کپک را روی تکّه ای نان دیده اید . اگر نان را چند روز در جای گرم و مرطوب بگذارید ، شبکه ای از تار سفید ، مانند تار عنکبوت روی آن را می پوشاند . در میان این شبکه ، گرد سیاه رنگی هم دیده می شود .

اگر این شبکه ی تار عنکبوتی را زیر میکروسکوپ بگذاریم ، خواهیم دید که از تارهای دراز و بی رنگی تشکیل شده که هر کدام دارای دو شاخه است . بر سر یکی از این دو شاخه ، گوی های کوچک سیاه رنگی وجود دارد . شاخه ی دیگر کوتاه تر است که در نان نفوذ می کند . این شاخه ، مانند ریشه ی گیاه است و غذای لازم را برای خود از نان می گیرد

        

به کپک گاهی زنگ هم می گویند .

کپک ها در جای گرم مرطوب ، به خصوص در جایی که غذا برایشان فراهم باشد ، رشد می کنند .

کپک ها معمولاً به دو گروه تقسیم می شوند :

1 ـ کپک هایی که به صورت گرد هستند و بر روی برگ ها ، ترکه ها ، گل ها و میوه های گیاهان رشد و نمو می کنند .

2 ـ کپک های کرکداری که در درون گیاهان پدید می آیند .

کپک های کرکدار را به سختی می توان نابود کرد و زیان های سنگینی به بوته های گیاهانی مانند سیب زمینی و درختان انگور وارد می سازند .   

چند نکته از قول مامان : 

اگر داخل ظرف نان یک پر ساقه کرفس بیندازید ، نان را برای مدّت بیشتری تازه نگه خواهید داشت . برای آن که سبزیجات شما از جمله کاهو زرد و پلاسیده نشود کف جایگاه مخصوص نگهداری سبزیجات را در یخچال با حوله کاغذی یا دستمال سفره بپوشانید . کاغذ رطوبت اضافی را جذب کرده و سبزیجات و .میوه ها برای مدت بیشتری تازه می ماند .ی می توانید چند قطعه اسفنج خشک در قسمت مخصوص سبزیجات قرار دهید ، اسفنج خشک مانند کاغذ رطوبت را جذب می کند و از فاسد شدن میوه ها و سبزیجات برای مدّتی جلوگیری می کند

نظرات 3 + ارسال نظر
عرشیا پنج‌شنبه 17 اسفند‌ماه سال 1391 ساعت 10:57 ب.ظ

چشم

عرشیا چهارشنبه 16 اسفند‌ماه سال 1391 ساعت 12:35 ب.ظ

به اخر هفته نز دیکیم. داشنش امز برتر یادتون نره!!

سلام عزیزم.یادمه.برگه های آزمون ریاضی رو تصحیح کنم بعدش نظرم رو می گم.

عرشیا یکشنبه 13 اسفند‌ماه سال 1391 ساعت 06:09 ب.ظ

چه شکله بدی دارن .
آدم وقتی اینارو می بینه حالش بد می شه .

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد