همشاگردی های مهربان

همشاگردی های مهربان

مجموعه ای از فعالیتهای علمی و عملی دانش آموزان پایه پنجم
همشاگردی های مهربان

همشاگردی های مهربان

مجموعه ای از فعالیتهای علمی و عملی دانش آموزان پایه پنجم

هفت سین

امروز روز خوبی رو در کنار هم گذروندیم. شادی و شیطنت و... 

 وای که چه قدر شما بازیگوش هستید. و من بازی گوشی های شما رو دوست دارم.  

امیدوارم مثل سفره ی هفت سین همیشه بخشنده باشید . 

و مثل تک تک سین ها پر از معنی.

 امیدوارم که به همه ی شما خوش گذشته باشه.

  

 

ادامه مطلب ...

دعوت نامه و نوای دل...

فردا همه دعوت هستید.  

کجا؟ اتاق درس یاسین. 

به چه مناسبت ؟ جشن هفت سین. 

پسرهای ما یه هفته است که منتظر فردا هستند. 

کلی برنامه داریم که لحظات شادی رو ثبت کنیم. 

امروز یه مقداری اتاقمون رو تزئین کردیم. 

باقیش مونده واسه فردا. 

 

راستی چه زود سال ۱۳۹۱ به پایان خودش نزدیک شد! 

یک سال بزرگ تر شدیم. 

فکرها و اندیشه هامون تغییر کرد. 

مطالب جدیدی رو کنار هم یاد گرفتیم. 

با هم خندیدیم و بعضی وقت ها هم اشک ریختیم. 

خلاصه لحظات پر از خاطره ای داشتیم. 

امیدوارم در این روزهای آخر سال هم واسه همه ی ما خاطرات شیرینی باقی بمونه. 

و این که قدر دوستی هامون رو بیش تر بدونیم. 

لذت حضور و در کنار هم بودن رو با بعضی سخت گیری ها از دست ندیم.  

خلاصه این که به فکر هم باشیم و واسه سلامتی و شادی هم دعا کنیم. 

همه ی شما رو دوست دارم.  

شما لایق بهترین ها هستید. امیدوارم به بهترین های زندگی تون برسید. 

و سالی پر از عشق و امید و پیروزی پیش رو داشته باشید.

دانش آموزان برتر هفته ی دوم اسفند ۱۳۹۱

این هفته تصمیم دارم دو نفر رو به عنوان دانش آموز برتر انتخاب کنم. چرا ؟ 

چون واقعا در حال تلاش هستند و از ابتدای سال تا به الان خیلی خوب با کلاس همکاری کردند.  

و حقیقتا به شکلی که شایسته ی یک دانش آموز خوب و منظم هست به انجام تکالیفشون می پردازند و به موقع هم به رفع اشکالات احتمالیشون رسیدگی می کنند. 

اون دو نفر کی هستند؟؟؟ 

.

۱- امیرمحمد چرخچی  

۲- فاراب پورحسن 

پسرهای گلم امیدوارم همیشه و در تمام مراحل زندگیتون همین طور موفق و سخت کوش باشید. 

زنگ جغرافی

در زنگ جغرافی زمانی که با کشور افغانستان آشنا می شدیم سؤالی پیش اومد که رود هریرورد که یکی از رودهای مهم افغانستان هست به کجا می ریزه ؟ بعد از کمی بحث گروهی و آوردن اطلس به کلاس جواب داده شد.  

حالا که وقتم آزاد بود بهتر دیدم یه جست و جوی اینترنتی هم راجع به موضوع داشته باشم و نتیجه این شد :  

تجن: یکی از منابع آب جاری دیگر مشترک بین افغانستان، ایران و ترکمنستان است و از افغانستان سرچشمه می گیرد. قسمتی از مرز مشترک ایران و افغانستان را تشکیل داده و سپس قسمتی از مرز ایران و ترکمنستان را تشکیل می دهد و به طرف شمال از مرز خارج شده و نهایتاً از شهر تجن عبور می کند و در ریگزارهای شمال آن فرو می رود.  

 

امیدوارم از این مطلب به خوبی استفاده کنید.

برترین های مسابقات علمی

همون طور که می دونید ۲۶ بهمن یک دوره مسابقات علمی در سطح شهرستان (استانش رو هنوز مطمئن نیستم) و بین مدارس غیرانتفاعی برگزار شد. که تعدادی از پسرهای گل اتاق درس یاسین هم در این دوره شرکت داشتند. از بین پسرهای گلم سه نفرشون که در بین کلاس در رتبه های اول تا سوم قرار داشتند رو این جا معرفی می کنم: 

۱- امیر محمد چرخچی 

۲- امیرمحمد رضایی 

۳- مهدی محرمی  

امیدوارم همیشه جاودانه باشید.

البته باید بگم نتیجه ی این مسابقه برای من خیلی راضی کننده بود. چون همه ی پسرها نتیجه های خوبی آوردند و مزد تلاش و زحمات خودشون رو گرفتند. و این نتیجه واقعا به دل همه ی ما نشست. 

 امیدوارم همیشه موفق و سربلند باشید. 

قارچ ها

قارچ های خوراکی شکل ها و انواع مختلفی دارند.  

این هم عکس یک نوعشون  

 

 

 

علوم- بخش۸

پرسش های بخش 8 

۱- بدن موجودات زنده تک سلولی چگونه است؟

بسیار ساده است و فقط از یک سلول ساخته شده است

۲- کدام دسته از جانوران در گروه آغازیان طبقه بندی می شوند؟

باکتری ها، قارچ ها و انواعی از جلبک ها در گروه آغازیان قرار دارند. نوعی از جلبک ها که ویژگی گیاهی دارند در گروه گیاهان طبقه بندی می شوند.

۳- جلبک چیست؟                          

ساختمان بدن جلبک ها از گیاهان ساده تر است. کلروفیل دارند و برای خود غذا می سازند.

۴- جلبک ها در کجا زندگی می کنند؟

بیشتر جلبک ها در آب زندگی می کنند و تک سلولی هستند.انواع پر سلولی نیز دارند.

۵- جلبک ها در چه جاهایی می رویند؟

در آب های شور و شیرین

۶- باکتری ها در کجا زندگی می کنند؟

باکتری ها در همه جا، آب، هوا، خاک و بدن جانداران زندگی می کنند.

۷- اندازه باکتری ها چقدر است؟

بسیار کوچک هستند به طوری که در یک نقطه به اندازه سر سوزن 250 هزار باکتری جا می گیرد.

۸- باکتری ها چند نوع هستند؟

دو نوع هستند. ممکن است مفید یا مضر باشند. باکتری های مفید بقایای موجودات زنده را تجزیه می کنند و دوباره برای گیاه قابل استفاده می کنند. از باکتری های مفید برای ساختن دارو و تولید مواد غذایی استفاده می کنند. باکتری های مضر باعث بیماری و فاسد شدن غذا می شوند.

۹- باکتری ها چگونه تولید مثل می کنند؟

با تقسیم شدن سلول زیاد می شوند.

۱۰- قارچ ها چه ویژگی هایی دارند؟

قارچ ها کلروفیل یا سبزینه ندارند و نمی توانند برای خود غذا بسازند. قارچ ها از گیاهان و جانوران میزبان غذای خود را تأمین می کنند. دیواره اسکلتی دارند.

۱۱- قارچ چتری کجا زندگی می کند؟

روی چوب های پوسیده، تنه درختان یا مواد پوسیده دیگر زندگی می کند.

۱۲- قارچ ها در چه شرایطی بهتر رشد می کنند؟

قارچ ها در هوای مرطوب بهتر رشد می کنند.

۱۳- قارچ ها چه تفاوتی با گیاهان دارند؟

قارچ ها کلروفیل یا سبزینه ندارند و نمی توانند برای خود غذا بسازند. قارچ ها، ریشه، ساقه و برگ دارند.

۱۴- مخمرها از گروه کدام جانداران هستند؟

از آغازیان و در گروه قارچ ها هستند.

۱۵- جلبک ها چگونه تولید مثل می کنند؟

گاهی با قطعه قطعه شدن و گاهی مانند گیاهان از ترکیب سلول های نر و ماده جلبک جدید ایجاد می شود.

۱۶- چه موادی می شناسید که در اثر وجود باکتری ها ایجاد می شوند؟

ماست، سرکه، الکل

تولدانه

۱۴ اسفند تولد ارشان عزیزمون بود. دوباره از همین جا به پسر گلم تبریک می گم . انشاءالله صد ساله بشی. 

  

 

 

  

 

علوم (کپک)

به نقل از وبلاگ کلاس دوست داشتنی : 

(با تشکر از آقای واعظی) 

گاهی این طور به نظر می رسد که طبیعت همیشه با انسان درحال ستیز است ، به طوری که حتّی زندگی کردن را برای ما دشوار می سازد . اگر ما در جایی بنشینیم و هیچ کاری نکنیم از هر سو مورد تهدید و هجوم عوامل گوناگون قرار می گیریم  . یکی از همین عوامل که پیوسته در کمین ما نشسته است ، کپک می باشد .

اگر اشیای چرمی ، غذای پخته و یا مربّا را در جای خشک و سرد نگه نداریم ، کپک می زنند. 

        

حتماً شما کپک را روی تکّه ای نان دیده اید . اگر نان را چند روز در جای گرم و مرطوب بگذارید ، شبکه ای از تار سفید ، مانند تار عنکبوت روی آن را می پوشاند . در میان این شبکه ، گرد سیاه رنگی هم دیده می شود .

اگر این شبکه ی تار عنکبوتی را زیر میکروسکوپ بگذاریم ، خواهیم دید که از تارهای دراز و بی رنگی تشکیل شده که هر کدام دارای دو شاخه است . بر سر یکی از این دو شاخه ، گوی های کوچک سیاه رنگی وجود دارد . شاخه ی دیگر کوتاه تر است که در نان نفوذ می کند . این شاخه ، مانند ریشه ی گیاه است و غذای لازم را برای خود از نان می گیرد

        

به کپک گاهی زنگ هم می گویند .

کپک ها در جای گرم مرطوب ، به خصوص در جایی که غذا برایشان فراهم باشد ، رشد می کنند .

کپک ها معمولاً به دو گروه تقسیم می شوند :

1 ـ کپک هایی که به صورت گرد هستند و بر روی برگ ها ، ترکه ها ، گل ها و میوه های گیاهان رشد و نمو می کنند .

2 ـ کپک های کرکداری که در درون گیاهان پدید می آیند .

کپک های کرکدار را به سختی می توان نابود کرد و زیان های سنگینی به بوته های گیاهانی مانند سیب زمینی و درختان انگور وارد می سازند .   

چند نکته از قول مامان : 

اگر داخل ظرف نان یک پر ساقه کرفس بیندازید ، نان را برای مدّت بیشتری تازه نگه خواهید داشت . برای آن که سبزیجات شما از جمله کاهو زرد و پلاسیده نشود کف جایگاه مخصوص نگهداری سبزیجات را در یخچال با حوله کاغذی یا دستمال سفره بپوشانید . کاغذ رطوبت اضافی را جذب کرده و سبزیجات و .میوه ها برای مدت بیشتری تازه می ماند .ی می توانید چند قطعه اسفنج خشک در قسمت مخصوص سبزیجات قرار دهید ، اسفنج خشک مانند کاغذ رطوبت را جذب می کند و از فاسد شدن میوه ها و سبزیجات برای مدّتی جلوگیری می کند

دانش آموز برتر هفته ی اول اسفند ۱۳۹۱

دانش آموز برتر این هفته کسی نیست جز آریان (محمدعلی) صالح پور. 

به این علت که تونست خیلی زود بر خودش مسلط بشه و در زمان آزمون از وقتش بهترین استفاده رو بکنه و باز هم نمره ی بیست رو به خودش اختصاص بده. 

آفرین و احسنت به پسر گلم. 

همیشه موفق باشی

زمستانه

حالا که به بهار نزدیک می شویم شاید کمی دلتنگ زمستان و برف بازی شویم. 

سال گذشته . حدود دو سه روز مونده به عید . تو شهر ما برفی اومد که همه رو متعجب کرد. و اما عکسش...

 

  

 امسال اواخر پاییز یه برف کوچیک بارید...

 

  

  

باز هم شکر خدا که در کشوری چهار فصل زندگی می کنیم. 

 تقدیم به شما.